En Ru

Despre Film.md

Bun venit pe FILM.MD - locul de întâlnire al celor care youbesc filmul.

Lipsa unei rețele naționale de distribuție, creșterea numărului de filme naționale recent lansate și accesul limitat al consumatorilor la produsul cultural cinematografic autentic este contextul pentru care am creat FILM.MD.

Totodată, FILM.md s-a născut din pasiunea și ambitia noastră de proiecta filme autohtone, hituri internaționale și tezaurul din arhiva națională/mondială direct în regiunile Moldovei - atât în orașe, cât și în diverse comunități.

Suntem o echipă entuziastă de cineaști și profesioniști în domeniul inovațiilor tehnologice, uniți pentru a satisface nevoile a patru grupuri excepționale: tu - spectatorul nostru fidel; producătorii/distribuitorii de film, administrațiile publice locale care împărtășesc viziunea noastră și partenerii comerciali.

1. FILM.MD pentru tine și pentru publicul larg pasionat de filme

Aducem filmele îndrăgite cu proiecții mobile (open air) sau proiecții stabilite tradițional în spații neconvenționale, cum ar fi case de cultură sau locații alternative.

Descoperă Programul proiecțiilor în regiunile Moldovei și Cumpără Bilete la filmele ce ți-au captat atenția pregătindu-te pentru o experiență cinematografică de neuitat pe marile ecrane împreună cu prietenii și familia.

2. FILM.MD pentru Producători și Distribuitori de filme

Oferim o scenă vibrantă ca o nouă piață de desfacere pentru filmele ce le reprezintă.

Protejăm proprietatea intelectuală cu un sistem de codare dezvoltat special pentru a gestiona filmele la distanță, minimizând interacțiunea staff-ului cu fișierele prețioase. Fiind cineaști coautori, punem accent pe calitate experiențelor cinematice așa că, chiar dacă organizăm un eveniment open air sau întro casă de cultură, preferăm să proiectăm filmele pe ecrane cu pânze germane, proiectoare japoneze și sunet made in italy.

Te încurajăm să colaborăm împreună pentru a aduce filmele tale în fața unui public divers. Contactează-ne și hai să creăm o poveste de succes pentru proiectele tale în Moldova!

3. FILM.MD pentru Liderii Locali

Ești Primar, Consilier local sau Lider în comunitate? FILM.md poate fi partenerul tău pentru a aduce o experiență cinematică în localitatea ta. Putem organiza proiecții mobile - open air în locații speciale, case de cultură sau spații neordinare. Mai mult, Liderilor ”cu majusculă” le putem propune un Acord de Parteneriat de stabilire a măsurilor sustenabile din care au beneficii toți participanții (comunitatea, gestionarul locației, bugetul local, etc.)

Contactează-ne pentru a aduce în inima comunității magia filmului cu puterea sa.

4. FILM.MD pentru Partenerii Comerciali

Prin formatul și conceptul său FILM.MD va deveni o Platformă Promo pentru branduri, companii, instituții, produse și servicii. Ne-am demonstrat în numeroase rânduri că un ecran mare și conținutul potrivit într-o atmosferă prietenoasă poate convinge. Acum, imaginează-ți mai multe ecrane mari și hai să discutăm. Suntem optimiști că lucrurile vor evolua rapid și slotul de parteneri ar putea fi limitat.

Background

Avem experiență solidă în promovarea filmelor de calibru și organizarea de evenimente cinematografice precum:

CARAVANA FILMELOR BRAVE (2024)

CARBON, VARVARA, TUNETE - PREMIERA MONDIALĂ și NAȚIONALĂ (2022, 2023)

FREE WEEKEND - NOAPTEA FILMELOR LA AUTOCINEMA (2020)

RAVAC INTERNATIONAL FILM FESTIVAL (2018, 2019)

ZILELE FILMUL MOLDOVENESC LA ORHEI (2017)

Integrare

Dezvoltarea platformei FILM.MD este primul segment de inovație tehnologică din complexul start-up RAVAC - Rețeaua Audio Vizuală Alternativă Cinematografelor și se înscrie armonios în prioritățile Obiectivului nr. 4 din STRATEGIA NAȚIONALĂ DE DEZVOLTARE „MOLDOVA EUROPEANĂ 2030” printre care:

 • Susținerea inițiativelor artistice independente, inclusiv prin identificarea spațiilor pentru spectacole și alte activități, dar și dezvoltarea mecanismelor financiare durabile pentru susținerea scenei independente;
 • Extinderea accesului la oportunități și activități culturale;
 • Punerea în valoare a patrimoniului, a tradițiilor și a diversității culturale;
 • Asigurarea oportunităților pentru dezvoltare personală și cetățenie activă;
 • Elaborarea și implementarea politicilor pentru promovarea turismului durabil și crearea parteneriatelor public-private;
 • Crearea unui mediu cultural mai intens, de calitate mai înaltă și mai divers pentru fortificarea sentimentului de apartenență și de comunitate

Credo

Considerăm că FILM.MD realizat în forma să ideală este un proiect cu numeroase aporturi pentru țara noastră, ca de exemplu:

A. Cultură și Identitate Locală:

 • diversitate cinematografică: FILM.md promovează proiecțiile de filme autohtone și internaționale, contribuind la diversitatea culturală a Moldovei.
 • sprijinirea producătorilor autohtoni: Producțiile locale, cum ar fi CARBON, VARVARA, TUNETE și alte filme naționale, primesc o platformă de valorificare, susținând astfel crearea și promovarea de conținut autentic moldovenesc.

B.Educație și Dezvoltare Personală:

 • acces la conținut educativ: Prin proiecțiile speciale și colaborările cu instituții de învățământ, FILM.md aduce filme cu valoare educațională, susținând procesul de învățare al publicului larg.
 • evenimente culturale în școli și universități: Proiectul poate contribui la organizarea de evenimente culturale în școli și universități, oferind oportunități educaționale în afara programului școlar.

C. Economie și Dezvoltare Locală:

 • cultură ca motor economic: FILM.md poate deveni un motor pentru dezvoltarea economică locală, atrăgând noi audiențe și agenți economici susținând industrii conexe
 • parteneriate cu APL-uri: Colaborarea cu administrațiile publice locale poate crea parteneriate de succes, aducând investiții în infrastructura nemijlocită a spațiilor culturale și sprijinind direct/indirect alte activități relevante domeniului cultural.

D. Inovare și Tehnologie:

 • soluții de codare pentru protejarea Proprietății Intelectuale: Tehnologia utilizată de FILM.md pentru a proteja filmele susține inovarea și oferă o soluție eficientă pentru protecția proprietății intelectuale.
 • platformă digitală: Dezvoltarea și administrarea unei platforme digitale pentru vânzarea de bilete și promovarea evenimentelor aduc tehnologia la nivelul cultural, stimulând inovația în domeniul cinematografiei.

E. Coeziune Socială și Participare Civică:

 • evenimente culturale în comunități: Proiecțiile în aer liber în comunități și casele de cultură aduc oamenii împreună, stimulând coeziunea socială și participarea civică.
 • sprijinirea proiectelor locale: Prin colaborările cu producătorii și distribuitorii locali, FILM.md sprijină proiecte culturale în comunități diverse, încurajând participarea activă a cetățenilor.

FILM.MD aduce magia cinematografiei direct în inima comunității tale ca să te inspire prin experiențe colective și pline de emoții. Cred cu toată responsabilitatea, că cea de-a șaptea artă - cinematografia, domeniul căruia am dedicat peste 20 de ani - poate aduce schimbări majore în societatea noastră, contribuind la cultură, educație și economie pe modelul industriilor statelor înalt dezvoltate.

Sergiu Cumatrenco Jr.

co-fondator YOUBESC, RAVAC;

producător CARBON, VARVARA, TUNETE, MILIARD, etc.