En Ru

CARBON Milestii Mici


Program / Tichete

Nu există proiecții.CARBON Milestii Mici
Statut: Proiecție Specială
Producător: KANTORA // YOUBESC
Anul producerii: 2022
Durată: 104 min.
Gen: Comedie, Dramă
Restricții de vârstă: 12+
Țara: Moldova, Republica, România, Spania
Titlu original: CARBON Milestii Mici
Director de imagine: Ruben Agadjanean
Director: Ion Bors
Scenariu: Mariana Starciuc
Compozitor: Serghei Kharlamov
Costume: Lilia Ixari
Scenografie: Elena Porumbescu
Muzică: Mihai Dolgan, Liviu Stirbu
Montaj: Sergiu Barajin
Sunet: Roman Bordei
Regie: Ion Bors
Distribuție (actori): Dumitru Roman, Ion Vantu, Igor Caras

Rezumat:

VIN LA FILM este eveniment deosebit cu o proiecție specială a filmului CARBON, ce va avea loc la vinaria Milestii Mici. Această ocazie este mai mult decât o simplă premieră cinematografică; este o oportunitate de a celebra îmbinarea subtilă dintre două industrii de prestigiu și de a aduce un omagiu culturii noastre naționale prin intermediul vinului și cinematografiei autentice. Pe 24 februarie, în ziua Dragobetelui, începând cu ora 18:00, veți avea privilegiul de a fi martorii unei experiențe unice, unde povestea captivantă a filmului CARBON va fi transpusă pe ecranul generos al vinăriei Milestii Mici.

Cu o capacitate confortabilă pentru 100 de persoane, vă recomandăm să vă rezervați locurile cât mai curând posibil, deoarece numărul acestora este limitat. Accesul la acest eveniment de excepție se va face pe baza biletelor, disponibile la prețul de 200 MDL, ce include o sticlă cu vin cadou din partea Vinăriei Mileștii Mici. După proiecția filmului publicul va avea putea servi un pahar cu vin spumant în companie regizorului Ion Borș și a protagonistului interpretat de Dumitru Roman.

Nu ratați această ocazie unică de a vă bucura de un spectacol remarcabil și de a sărbători împreună cultura noastră națională. Vă așteptăm cu brațele deschise la proiecția specială a filmului CARBON la vinaria Milestii Mici!

Filmul va fi proiectat cu subtitrare în limba engleză.

Despre regizor:

director

Ion Borș s-a născut pe 21 mai 1990. În 2013 a absolvit Actoria la Academia de Arte Frumoase din Chișinău, Moldova. Din 2017 este fondatorul casei „Kantora Film Production” iar în 2018 a produs și regizat primul său scurtmetraj „One Less One More”. Filmul a avut premiera și a câștigat 3 premii la RAVAC INTERNATIONAL FILM FESTIVAL și a fost proiectat și în cadrul festivalului internațional „Cottbus Film Festival” din Germania. „One Less One More” a câștigat cel mai bun scurt scurt debut internațional la „Festivalul de Film de la Huesca” din Spania. A jucat în multe filme moldovenești, precum și a furnizat servicii ca producător de linie. CARBON este lungmetrajul său de debut în calitate de regizor și producător.

Moldova la începutul anilor 90: DIMA, tractoristul unui sat de pe malul drept al Nistrului, vrea să se înscrie în trupele militare pentru a participa la conflictul armat. Lui Dima i se alătură VASEA vecinul lui, un veteran al războiului din Afganistan. În timp ce se îndreptau spre linia de front al conflictului armat, eroii găsesc un corp uman carbonizat la marginea satului. Nimeni din autoritățile satului nu vrea să-i ajute să afle identitatea trupului. Dima și Vasea decid să îngroape cadavrul conform ritualurilor creștinești, dar în scurt timp îl vor dezgropa și vor avea o călătorie absurdă pe un tractor pentru a-i descoperi identitatea.