En Ru

MILIARD


Program / Tichete

Nu există proiecții.MILIARD
Statut: Hit
Producător: YOUBESC
Anul producerii: 2018
Durată: 20 min.
Gen: Comedie
Restricții de vârstă: 6+
Țara: Moldova, Republica
Titlu original: MILIARD
Director de imagine: Ivan Grincenco
Director: Evgheni Dudceak
Scenariu: Evgheni Dudceak
Compozitor: Octavian Cotet
Costume: Irina Gurin
Scenografie: Elena Proca-David, Slava Tomsa
Muzică: Octavian Cotet
Sunet: Roman Bordei
Regie: Evgheni Dudceak
Distribuție (actori): Mihai Curagau, Ion Jitari, Ghena Morosanu

Rezumat:

Badea Gheorghe, un pensionar văduvit de mult timp, își trăiește veacul la marginea unui sat moldovenesc. În rutina zilnică, badea Gheorghe consideră că viața-i trece pe alături. Intr-o bună zi, bătrânul observă că Closetul său vechi din lemn, are putere magică de a teleporta. Bătrânul poate ajunge în Tokyo, poate urca chiar pe Everest și poate vizita diferite destinații turistice. Posibilitățile mari nasc dorințe si mai mari. Dacă va putea bătrânul Gheorghe rezista tentațiilor lumii moderne – depinde doar de el.

Nota producătorului: „MILIARD” este o alegorie a marelui jaf de bănci din Moldova – un mister care a aruncat cea mai săracă națiune a Europei într-o criză profundă – un miliard de dolari a dispărut din sistemul bancar al Republicii Moldova. S-ar putea să dezamăgim oamenii din Moldova care se vor aștepta să afle adevărul despre acest mare jaf prin filmul nostru, dar suntem siguri că publicul se va bucura de reflecția noastră pe această temă folosind instrumente cinematografice și metafore neascunse.

MILIARD este ultimul film în care a jucat marele actor MIHAI CURAGĂU, Artist al Poporului decorat cu Ordinul Republicii. Împreună cu echipa YOUBESC am inițiat o companie de colectare de fonduri pentru a întemeia un monument marelui artist. Cumpărați bilete și susțineți această inițiativă. Invităm publicul doritor să vizioneze scurtmetrajul într-o atmosferă specială, în unicul studiou din Moldova echipat cu tehnologia Dolby Atmos - studioul YOUBESC (Mediacor, etaj 3 - str. A. Mateevici 60).

 

Imagini din Film:

Despre regizor:

director

Evgeny Dudchak - jurnalist, actor, regizor. După ce a absolvit Facultatea de Jurnalism, USM a parcurs o cale neconformată de la un corespondent la un TV Host în emisie directă. A absolvit VGIK cu o diplomă în regizor de film și dramă de film. Teza, scurtmetrajul „Billion” a intrat în programul Festivalului de Film Kinotavr și a câștigat, de asemenea, multe premii la multe alte festivaluri din Europa și Rusia. Și -a făcut debutul într -un film mare, cu un contor complet „Ya idu iskati”. A absolvit abilitățile de scenariu în școala de film din industrie, numită după Sergey Bondarchuk. Recent a filmat un nou scurtmetraj „Memotroteka”.