Vă invităm la o proiecție specială a cinci POVEȘTI MOLDOVENEȘTI, ce va avea loc la vinaria Milestii Mici. Această ocazie este mai mult decât o simplă premieră cinematografică; este o oportunitate de a celebra îmbinarea subtilă dintre două industrii de prestigiu și de a aduce un omagiu culturii noastre naționale prin intermediul vinului și cinematografiei autentice. Pe 26 octombrie, începând cu ora 18:00, veți avea privilegiul de a fi martorii unei experiențe unice, unde cinci povești pline de surprize și emoții, vor fi proiectate pe ecranul generos al vinăriei Milestii Mici.
Cu o capacitate confortabilă pentru 100 de persoane, vă recomandăm să vă rezervați locurile cât mai curând posibil, deoarece numărul acestora este limitat. Accesul la acest eveniment de excepție se va face pe baza biletelor, disponibile la prețul de 200 MDL, ce include o sticlă cu vin cadou din partea Vinăriei Mileștii Mici. După proiecția filmului publicul va avea putea servi un pahar cu vin spumant în compania membrilor echipei.
Nu ratați această ocazie unică de a vă bucura de un spectacol remarcabil și de a sărbători împreună cultura noastră națională. Vă așteptăm cu brațele deschise la proiecția specială a filmului POVEȘTI MOLDOVENEȘTI la vinaria Milestii Mici!
Evgheni Dudceac
În 2008, a absolvit Facultatea de Jurnalism a Universității de Stat din Moldova; Are 16 ani de experiență în televiziune ca jurnalist, scenarist, prezentator și editor; În 2017, a absolvit Cursurile Superioare de Cinema și Televiziune la VGIK cu o diplomă în Regie de Film și Dramă de Film. Ca teză, a filmat un scurtmetraj „MILIARD”, care a obținut Grand Prix la festivalul internațional de studenți VGIK și a devenit, de asemenea, un participant la „Kinotavr” în 2018. În 2021, a debutat în lungmetrajul „M-am pornit cu căutatul”. În 2024 a absolvit Școala de Industrie de Film și Televiziune cu o diplomă în Scriere de scenarii.
Ioana Vatamanu-Mărgineanu
Din liceu, Ioana face parte din echipa de organizare a Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF. În 2020, Ioana devine redactor-prezentator la Radio Moldova Tineret, apoi preia funcția de prezentator a emisiunii ”Erudit Cafe” la postul public de televiziune, Moldova 1. În 2021, Ioana debutează în cinematografie cu scurtmetrajul ”Ce zici?”, care devine primul scurtmetraj autohton ce a rulat individual în cinematografele din R. Moldova. În 2022, Ioana obține licența în economie la Stockholm School of Economics din Riga. Ioana este autoarea emisiunilor turistice ”Eu sunt aici”, dar și a show-ului intelectual ”Știu că știi”.
Natalia Shaufert
Natalia Șaufert este dramaturg, scenarist și regizor. În prezent, este studentă la Departamentul de Scriere Dramatică al Universității New York. Scenariile ei sunt inspirate din realitate, cu un conținut ușor distorsionat care subliniază, hiperbolizează și satirizează dilemele societății și destinele tragice create de om. Natalia deține o diplomă de licență în film și un masterat în regia filmului de animație de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Moldova. Scurtmetrajul "MAMA NATURĂ" a câștigat premiul pentru CEL MAI BUN FILM NARATIV la Kraków Vegan Film Festival și premiul pentru CEL MAI BUN REGIZOR DE GEN FEMININ la Independent Days International Filmfest, Württemberg, Germania.
Adriana Vasilcov
Regizoare de film din Republica Moldova, cunoscută pentru creațiile sale inspirate de povești reale. Ea a obținut recunoaștere internațională cu lungmetrajul „Omul fără linia vieții,” care a câștigat trei premii la Hollywood Florida Film Festival. Prima ei lucrare în calitate de regizoare a fost pentru scurtmetrajul ”Omul sărac și mîța curvă”. Adriana Vasilcov este apreciată pentru stilul său cinematografic captivant, colaborând frecvent cu actori din România și Moldova.
Vlad Bolgarin
Regizor de film din Chișinău, Moldova, absolvent al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, cu o diplomă de licență în Regie și Montaj de Film (2016) și un master în Regie de Animație (2018). Este fondatorul companiei independente VOLT Cinematography și este cunoscut pentru filme precum OF, o animație despre transformarea personală într-un oraș gri și poluat, și Loc Sub Soare, care explorează perseverența și speranța. Filmele sale au fost prezentate la diverse festivaluri internaționale, consolidându-l ca o figură importantă în cinematografia din Moldova